Bikes4Ukraine

Használt bicikli gyűjtés

Bikes4Ukraine dániai non-profit szervezet kerékpárokat gyűjt, hogy azokat eljuttassa Ukrajnába. Sok helyen megrongálódtak az utak, személyautók ezrei semmisültek meg, a tömegközlekedés is akadozik, és a lakosoknak a kerékpár jelenti az egyetlen közlekedési eszközt. A szervezet eddig több mint 400 kerékpárt gyűjtött be Európa szerte, és szállította őket kamionokkal Ukrajnába. Most Magyarországról is szerveződik egy fuvar, legalább 150 biciklivel fog a következő szállítmány elindulni.

Keresünk olyan kerékpárokat, melyeket jó szívvel fel tudtok ajánlani erre a célra. Mivel közlekedési eszköznek kellenek, nem szabadidősportra, főleg citybike és trekkingbike a cél. Külön előny a csomagtartó, kosár, vagy bármi kiegészítő, ami a szállítást segíti. Fogyó eszközök is jól jönnek, pl. pótbelső, bowdenek, külső, stb. Gyerekbicikliket ezúttal kérlek ne adományozzatok, most a felnőtt biciklikre van nagyobb szükség, és a teherautóban véges a hely. 

Olyan állapotú bicikliket várunk, amikkel Ti is elindulnátok bátran egy 10-20 km-es útra. Kerék legyen felpumpálva, ne eresszen le 1 nap alatt, működjön a hajtáslánc, legyenek rendben a fékek, ne legyen repedt a váz. Kisebb hibákat, javítanivalókat helyben is meg tudnak oldani az önkéntesek Ukrajnában, de minél jobb állapotú a bicikli, annál hamarabb lehet használatba venni!

A kerékpárokat itthon fogom gyűjteni, és jövő hét második felében – várhatóan pénteken – elszállítom őket a budapesti gyűjtőpontra, ahonnan a teherautó elviszi őket Ukrajnába.Ha van ilyen kerékpárod és szívesen fel is ajánlod erre a célra, keress emailben vagy telefonon, hogy megbeszéljük az átvétel részleteit!

angyal.miklos@gmail.com

20/4502973

Ha nincs megfelelő biciklid, de tetszik a kezdeményezés, akkor pénzadománnyal is támogathatod a szervezetet.

Bármi kérdés esetén keressetek!

Köszönettel

Angyal Miklós