Gyakran ismételt kérdések

Fontos oldalak

Az itt található oldalak és platformok fontos szerepet játszanak a hallgatók életében, ha nem tudnád melyiket mire használják, nézz körül!


Neptun

A NEPTUN a magyar felsőoktatás egységes adminisztrációs hálózata, itt találhatóak meg az órarendi információk, tantárgyi leírások, évközi ZH-eredmények, illetve félév végi érdemjegyek. Sok oktató a Neptun-t használja hivatalos üzenőfelületnek, ezért mindenféleképpen érdemes gyakran rátekinteni! 😉

Moodle

A Moodle az egyetem hivatalos távoktatási portálja, itt találhatóak meg a felvett kurzusok legfontosabb tudnivalói, a tantárgykövetelmények, a tematika, valamint – kurzustól függően – az előadások és a gyakorlatok tananyagai is elérhetőek a felületen. Távoktatás ideje alatt a ZH-k ezen a felületen kerülnek megírásra. Az ezekre kapott osztályzatok is elérhetőek a Moodle oldalon.

Space

A Space felületén keresztül intézhetőek a hivatalos ügyek, valamint tantárgyleírások is megtalálhatóak itt. Különböző kérvényeket (pl. Tárgyfelvétel más mintatantervből) lehet benyújtani ezen a felületen, illetve a pályázatokat (Gólya Ösztöndíj; Kari Ösztöndíj) is itt lehet leadni. Ezeken kívül a FÖT, és ÖNLAB beszámolókat, valamint a szakdolgozatot is ide kell feltölteni.


Teams

A Teams a távoktatás legfontosabb eleme. A szinkron előadások és gyakorlatok ezen a felületen keresztül zajlanak, valamint tananyagok feltöltésére és üzenetküldésre is alkalmas. Minden Hallgató rendelkezik hivatalos egyetemi Microsoft-fiókkal, amellyel elérhető a Teams is. Félév elején, a Neptun tárgyfelvételi adatai alapján automatikusan bekerülnek a Hallgatók és az Oktatók a megfelelő csoportokba, majd ezek a csoportok a félév végén törlésre kerülnek.

Távoktatás

Ez az egyetem saját távoktatási portálja, a Covid-19 járvány kezdete óta kerülnek fel ide az aszinkron előadások, akár más karok tantárgyaiba is bepillantást lehet nyerni a felület segítségével.

ITK Info

Új kari weboldal, melynek tartalma folyamatosan bővül, jelenleg ez a tanulmányi ügyekkel kapcsolatos információk hivatalos forrása.

GYIK

Tanulmányi Bizottság

Gazdasági és Szociális Bizottság

Külügyi Bizottság

Rendezvényszervező Bizottság

Hallgatói Szolgáltatások Bizottság