CASSINI Hackathon

Érdekel az űripar, és többet szeretnél megtudni az űradatok és a fenntartható turizmus kapcsolatáról? Jelentkezz a Design Terminal által szervezett CASSINI Hackathon ötletversenyre!

Kedves Hallgató!

Érdekel az űripar, és többet szeretnél megtudni az űradatok és a fenntartható turizmus kapcsolatáról? Jelentkezz a Design Terminal által szervezett CASSINI Hackathon ötletversenyre!

A CASSINI Hackathon célja az egyedi, innovatív ötletek fejlesztésének ösztönzése az Európai Bizottság támogatásával, annak érdekében, hogy a résztvevők segítsék a turistákat új úti célok felfedezésében, karbonlábnyomuk csökkentésében és természetközeli helyek felelős látogatásában!

Dolgozz ki innovatív megoldást a hackathon kihívásaira a Galileo, az EGNOS és a Copernicus műholdak adatainak segítségével, angol nyelven!

1.       Fenntartható úti célok felkutatása

2.       Kevésbé ismert városok és kultúrák megismertetése a turistákkal

3.       Utazók ösztönzése a természet felelős látogatására

A három kihívás közül egy kiválasztottra várunk megoldást, 3-4 fős csapatokban tudtok részt venni a Hackathonon . Akkor se aggódj, ha egyénileg jelentkeznél: a csapatalkotásra ez után is lesz lehetőséged. 

Az eseményt május 12-14-én rendezzük meg a Design Terminal irodájában, de online is bekapcsolódhatnak a résztvevők. A magyar forduló győztese értékes nyereményekkel lesz gazdagabb a Wizz Air, az OTP és a Brain Bar felajánlásából, és lehetőséget kap arra, hogy projektjét egy EU-s szintű versenyen mutassa be.

Az ötletversenyre várjuk mindazokat, akik technológiai, turisztikai, gazdasági, fejlesztői ismereteiket szeretnék az űriparban is hasznosítani. A korábbi űripari tapasztalat nem feltétele a jelentkezésnek, várjuk az egyedi ötleteket bármilyen szakterületről. Jelentkezés itt május 5.-ig:  https://taikai.network/en/cassinihackathons/hackathons/revisit-europe   

Bővebb információ a CASSINI honlapon található, https://hackathons.cassini.eu/ .