Dataracing

Data Science verseny, avagy mennyit fognak exportálni a magyar cégek? 

Kedves Hallgatók!

A Dataracing data science verseny során egy olyan modell létrehozása a cél, amely megbecsüli a hazai vállalatok exportbevételeinek alakulását az elmúlt évek mérleg adatai segítségével. A verseny célja, hogy a hazai adatelemzési szakembereknek fórumot teremtsen, ahol tanulhatnak, fejlődhetnek, kapcsolatokat építhetnek miközben versenyeznek a legjobb három helyért járó pénzdíjakért.

A verseny pár hete indult, de abba folyamatosan lehet becsatlakozni, hiszen a június közepéig tartó versenyre több megoldást is lehet beküldeni. Sőt az újabb és újabb megoldások beküldése során a versenyzők folyamatosan visszajelzést kapnak arról, hogy megoldásuk a többiekhez képest mennyire hatékony és pontos. 

A verseny az Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös szervezésében valósul meg. A versenyen indulhat bármely legalább 18 éves magyar állampolgár: nemcsak az egyetemisták számára, hanem a szakmában dolgozó, sőt a data science világával most ismerkedő szakemberek számára is nyitva áll a verseny. A verseny dobogójára való feljutás nemcsak a szakmai dicsőséget jelent, hanem a legjobb három megoldást készítő szakemberek jelentős pénzjutalomban részesülnek. 

A versenyről bővebb információt az alábbi oldalon olvashat: https://dataracing.hu/