„Fenntartható tájhasználat” konferencia

A Fenntartható Mezőgazdaság Kutatócsoportja és Teremtésvédelmi Kutatóintézete közös konferenciát szervez, amelynek témája a fenntartható tájhasználat, valamint annak jogi vetületei.

Kedves Hallgatók!

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szent II. János Pál Pápa Kutatóközpont keretében működő Fenntartható Mezőgazdaság Kutatócsoportja és Teremtésvédelmi Kutatóintézete közös konferenciát szervez, amelynek témája a fenntartható tájhasználat, valamint annak jogi vetületei.

A fenntartható tájhasználat a teremtésvédelem egyik kiemelt területe. Az ember hivatása, hogy természetművelő- és őrző tevékenységével szép és jó tájat hozzon létre, és abban éljen és megéljen. 

A rendezvény időpontja: 2022. június 1., 9.30-13:30 között.

Helyszín: Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Sophianum, John Lukacs terem (Budapest VIII. ker. Mikszáth tér 1.)

Részletes program >>

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet május 29-ig.

Jelentkezés

Jelentkezéseket a terem befogadóképességének határáig tudunk fogadni. A regisztrációról május 30-án küldünk visszaigazolást.

A téma, aminek a körüljárását a workshop keretében elkezdjük, a fenntartható tájhasználat, méghozzá holisztikus szempontból. Olyan rendszer, ahol helyén van az ember, virágzik a természet, és az ember által a természetbe bevitt új elemek. Vajon annak a rendszerszintű átalakulásnak a végrehajtásához, amely egy fenntartható tájhasználathoz vezetne, milyen akadályokat kell elhárítani és milyen feltételeket megteremteni a legalapvetőbb szinten: ember és táj kölcsönhatásának értelmezése szintjén? Mit mondhatunk a táj szépségéről, az ember jóságáról, a természet épségéről – egyszerre? 

Az esemény támogatója: Innovációs és Technológiai Minisztérium

Üdvözlettel:

Pulai Zsolt
szervezőtitkár
Szent II. János Pál Pápa Kutatóközpont
Teremtésvédelmi Kutatóintézet