Könyvet a szórványba!

"Könyvet a szórványba!" címmel a határokon túl, a beolvadástól leginkább veszélyeztetett szórvány területekre a családok anyanyelvi megmaradása érdekében érdekes és értékes könyvek szállítására van lehetőség.

Kedves Hallgatók!

Az alábbi megkeresést kaptuk, amelyet szeretnénk Nektek továbbítani:

Mozgalmunk „Könyvet a szórványba!” címmel 5 éve munkálkodik azon, hogy a határokon túl, a beolvadástól leginkább veszélyeztetett szórvány területekre a családok anyanyelvi megmaradása érdekében érdekes és értékes könyveket szállíttassunk.

Ahhoz, hogy ebben és a további munkákban együttműködni tudjunk, szükség van arra, hogy 2-3 munkatárs, oktató, kutató egy kis aktív csoportot alkosson („Központot”), hogy a gyakorlati teendőket el tudják látni: a gyűjtést, az átmeneti tárolást, és a határ túloldaláról érkező magyar igénylők kiszolgálását elvégezhessék. Ugyanis mozgalmunk a személyek öntevékenységén, elhivatottságán és felnőtt intellektusán alapul!

Magamról annyit, hogy Dr. Pocsay Gábor nyugdíjas kórházi orvos vagyok. 5 éve egy mozgalmat indítottunk, melynek keretében mesés-, ifjúsági és érdekes, értékes könyveket szállítunk a határon túl, szórványban élő családoknak. A cél az anyanyelv megőrzése. A könyveket Magyarországon gyűjtjük az iskolákban a családoktól és a városból ahol az iskola van. A határon túli magyarok jönnek a könyvekért és a tanulóik viszik aztán haza a falvakba az ajándékkönyveket. A gyűjtés és kiszállítás folyamatos, illetve 2-3 havonta gyűjtenek a csatlakozó egyetemek, iskolák könyveket.

Szívélyes üdvözlettel:
Dr. Pocsay Gábor