Ösztöndíj-lehetőség a Koreai Egyetemen

A Koreai Egyetem (KU) és az SK nagyvállalat ösztöndíjat kínál a Koreai Egyetem mesterséges intelligencia/információtechnológia területén megvalósuló mesterképzésére

A Korea University 2024. őszi kezdéssel felvételt hirdet kétéves mesterképzésre a félvezetők, illetve a mesterséges intelligencia/információtechnológia területén. Ez utóbbin belül az MI alkalmazások, szoftverek, számítógép-biztonság, számítógépes oktatás és rádiókommunikáció részterületekre lehet pályázni.

A kelet-európai (köztük a magyar) hallgatók részvételét a képzésben az SK koreai nagyvállalat ösztöndíjjal támogatja (SK Global Scholarship). Az ösztöndíj magában foglalja a repülőjegyet (oda-vissza), a regisztrációs díjat, a tandíjat, a megélhetési költségeket, az egészségbiztosítást és a koreai nyelvtanulás (opcionális) költségeit.

A jelentkezés feltétele egy ajánlás az ITK egyik oktatójától. Az ajánlással rendelkező érdeklődőknek márciusban kell benyújtaniuk a jelentkezésüket online:

  • online jelentkezés: 2024. március 4–15. között
  • dokumentumok benyújtása: 2024. március 4–22. között

Az ösztöndíjat országonként két diák nyerheti el. Eredmény júniusban várható.

Bővebb információ a https://graduate2.korea.ac.kr/scholarship/skscholarships.html oldalon érhető el. Érdeklődni a grad_recommendation@korea.ac.kr e-mail-címen lehet.