Pályázati lehetőség

Seoul National University of Science and Technology (SeoulTech) - PÁLYÁZAT Winter School-on való részvételre

Kedves Hallgatók!

Múlt héten látogatást tett Karunkon a Seoul National University of Science and Technology (SeoulTech) felsővezetése. A látogatás első konkrét eredményeként a Pázmányos hallgatók meghívást kaptak a Seoultech által 2024. január 8-12. között rendezendő International Winter School-ra. Az egyhetes program bepillantást enged a koreai kultúrába és nyelvbe, illetve meg lehet ismerkedni az egyetemen folyó kutatásokkal és képzésekkel, valamint infrastrukturális lehetőségekkel. A koreai fél fizeti a program teljes költségét, valamint a szállást és az ellátást. Az International Winter School-ról rövid összefoglaló a csatolmányban található.

A Pázmányról egyetemi szinten összesen öt hallgatót fogadnak. Az ITK részéről két főt nominálhatunk a programra

– 1 fő esetében a PPKE fizeti a repülőjegyet; így a részvétel teljesen ingyes;

– 1 további fő esetében a repülőjegyet a kiutazónak kell állnia (mai árakon kb. 250-300 ezer Ft); minden további költséget a koreai partner áll.

A programra pályázhatnak: 

– a Kar aktív doktoranduszai;

– aktív státuszban levő MSc hallgatók;

– továbbá olyan BSc hallgatók, akik a Szakkollégium tagjai.

A programra pályázni ANGOL nyelvű, max. 1 oldalas motivációs levéllel lehet. A moticáviós levélben térjen ki az alábbi pontok mindegyikére: 

– A pályázó eddigi szakmai tevékenységének, eredményeinek bemutatása (pl. szakdolgozat/diplomamunka témája, kutatási téma, TDK/OTDK tevékenység, ÚNKP stb.)

– Karrierterv (tervek a jövőre)

– Miért szeretne a programon részt venni?

– Érdekelné-e bármilyen formában távol-keleti továbbtanulás, kutatás stb. lehetősége? (Van-e ezzel kapcsolatban esetleg valamilyen konkrét elképzelése, terve?)

– Nyertes pályázat esetén tudja-e vállalni a kiutazás (repülőjegy) finanszírozását, vagy CSAK abban az esetben tud kiutazni, amennyiben az egyetem fizeti a repülőjegyet? (Mindkét kategóriában figyelembe tudjuk-e venni, vagy csak az elsőben?)

Kérjük, az aláírásban szerepeljen neve mellett Neptun kódja és képzése is. 

Pályázati határidő: október 18. szerda 15.00 óra. (Mivel a nominálás határideje október 20. péntek, ezért a késve beérkezett pályázatokat nem áll módunkban figyelembe venni.) A pályázókat október 20-ig értesítjük arról, hogy nominálásra kerültek-e, és ha igen, melyik kategóriában (repülőjegy támogatással, vagy anélkül).

A motivációs leveleket az international.office@itk.ppke.hu email címre kérjük küldeni.