Hospitalitas Irgalmasrendi Szakkollégium

Elhelyezkedésről

Helyileg a 1023 Budapest, Frankel Leó utca 54. szám alatt található, a Margit-híd budai hídfőjétől 5 perc távolságra, tehát az egyetemtől összesen körülbelül 40 percre (4-6 villamos).

Ismertető

Keresztény lelkiségű fiúk jelentkezését várjuk a 24 fős kollégiumba, ahol 1, 2, 3 fős szobák vannak. A konyhánkban étkezőasztal, hűtő (egy polc/fő), mélyhűtő (0,5 polc/fő), elektromos főzőlap, sütő, a pihenő részében kanapé és egy tv található. Adottságai, felszereltsége és látogatottsága miatt ez szolgál a fő közösségi terünkként, itt szoktak nagy beszélgetések, társasozások, filmezések alakulni, de közös tanulásra is alkalmas. A kollégiumban 6 fürdőszoba (tusolási lehetőség, mosdó) és ezen felül 4 további mellékhelyiség található, így egy tusolóra átlagosan 4 fő jut. Egy mosókonyha is rendelkezésünkre áll, ahol két mosógépet és egy szárítógépet lehet használni. Az internetet főként egy vezeték nélküli hálózat biztosítja, de néhány szobába kábelesen is el van vezetve.  A kollégiumhoz tartozik egy földszinti dohányzó helyiség, és egy tanulószoba.

Közös programok

A következő évi program még kidolgozás alatt van. A kollégium szakmai részét félévente 3-4 alkalommal megrendezésre kerülő esti előadások adják, ahol a kollégium lakói oszthatják meg egymással olyan ismereteiket, amiben kiemelkedő tudással rendelkeznek (ilyen lehet egy hobbi, szakdolgozat téma, stb).  Opcionális jelleggel indulnak csapatok versenyekre a kollégiumból.

A kollégiumban a lelkünk gondozására is figyelmet fordítunk. Két hetente közösen megyünk Szentmisére. Természetesen közös kikapcsolódási lehetőségek is vannak. Társasozás, filmezés, sütés, közös evés, és még sorolhatnám.

Kollégiumi díj

A kollégiumi díj szoba mérettől függően változó:

  • Egyágyas szobák 36.000 Ft/hó    
  • Kétágyas szobák 33.000 Ft/hó     
  • Háromágyas szoba 30.000 Ft/hó

Ezen kívül nincs kauciós díj.

Jelentkezés

Részletek az aktuális jelentkezéssel és felvétellel kapcsolatban az alábbi linken találhatóak: https://docs.google.com/document/d/1LY9hPGgOF-E6LxNZZo48PH4RHo6lafjTvWgYIoY1iRM/edit?usp=sharing.

Ott lakó beszámolója

A kollégium remek elhelyezkedése, szép környezete, jó közlekedési lehetőségi (4-6-os villamos, 19,41,17 -es villamos, 2-es metró közelsége), felszereltsége mind nagy előnyt jelentenek a mindennapokban, de én a kollégium közösségét tartom a legfontosabbnak számomra.  A kis létszám miatt nagyon családias a hangulat. Étkezéseknél gyakran többen összegyűlnek a konyhában és nagyon klassz beszélgetések szoktak kialakulni, akár társasozásba, filmnézésbe is torkollhat egy-egy vacsora.

Kapcsolattartás

Kollégium:

kollegium.frankel.leo54@gmail.com

Honlap

Nincsen