Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium

Elhelyezkedés

Helyileg a 1085 Budapest, Horánszky u. 18. szám alatt található, a Harminckettesek terétől 6 perc távolságra, tehát az egyetemtől összesen körülbelül 14 percre (9 busszal, 72M/83 trolival), vagy 17 percre gyalog.

Ismertető

Fiúk és lányok egyaránt jöhetnek, a 87 fős kollégiumba, ahol 1, 2, 3, 4 fős szobák vannak.

10 közösségi helyiség (konyhával és könyvtárral együtt). Közös konyhák (egy az 5. emeletnek, egy az 1-4. emeleteknek), aminek takarítása a bent lakók között van beosztva napi szinten, párban. Vezetékes internet és Wifi is elérhető (az utóbbi bővítése frissen zárult le). Alagsor edzőteremmel és tágas közösségi térrel. 

Fürdők, mosdók: 1., 2., 4. emeleten (egy szobát kivéve) saját fürdőszobával (zuhanyzó, wc) vannak ellátva, 3. emeleten 2 db közös fürdőszoba az emeleten lakóknak, 5. emeleten 2 szoba kivételével (amiknek saját vizes blokkjuk van) közös fürdőszoba.

Közös programok

A szakkollégiumi kötelességek magukban hordozzák a belső tanulmányi rendszer teljesítését, ami heti rendszerességű vagy tömbösített kurzusokból, éves szintű team-munkából áll. Több kötelező program is van, köztük a közgyűlések, vagy nagyobb közösségi események a félév során (nyári tábor, kollégiumi hétvége).

Albérlők számára semmilyen kötelezettséggel nem jár a bent lakás (néhány alapvető házirendi ponttól eltekintve, mint a konyhatakarítás, stb.), azonban sok szakkollégiumi eseményen megjelenhetnek és együtt lehetnek a szakkollégiumi közösséggel.

Kollégiumi díj

A kollégiumi díj szoba mérettől függően változó:

  • Egyágyas szobák 70.000 Ft/hó
  • Kétágyas szobák (5. emeleten) 67.000 Ft/hó
  • Két-, három-, és négyágyas szobák (1-4. emeleten) 60.000 Ft/hó

Kedvezmények (a fenti árakból kerülnek levonásra):

  • Belsős aktív szakkollégistáknak:
  • Állami finanszírozású, nappali tagozatos egyetemi képzésben résztvevőknek: 25.400 Ft
  • Nem állami finanszírozású, nappali tagozatos képzésben résztvevőknek: 14.000 Ft
  • Ezen kívül beköltözéskor egy havi kollégium díj, illetve egyszeri 5.000 Ft kauciót is kérnek a beléptető proxy-ért

Jelentkezés

Szakkollégiumi felvételi: 

Három fordulós felvételi minden tavasszal. Az első forduló beadásának határideje általában február közepén-végén van. Az első két forduló írásbeli, a harmadik személyes meghallgatásokat foglal magába.  

Albérlőknek: 

Jelentkezési lap kitöltése az oldal alján, majd személyes elbeszélgetés. az őszi szemeszterre: június 15. a tavaszi szemeszterre: december 15.

Ott lakó beszámolója

A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium (röviden SZIK) a legmeghatározóbb közösségi élményeket nyújtja nekem az egyetemi éveim alatt. A kollégiumi tanulmányi rendszer teljesítése ugyan sokszor embert próbáló az egyéb teendők mellett, de pont az olyan lelkes egyetemisták számára lett tervezve, akik a komfortzónájukon kívül is szeretnék kipróbálni magukat egy támogató csapat tagjaiként. Rengeteg saját szervezésű kurzussal és projekttel tudjuk elérni, hogy bármilyen tudományterületről érkező szakkollégista megtalálhassa azt (vagy azokat) a számára legvonzóbb területet (területeket), mely(ek)ben elmélyedhet és ezzel előre viheti a közösséget.

Kapcsolattartás

Kollégium:

Kollégium vezető:

Honlap

https://www.szentignac.hu