Szinaxis Görögkatolikus Diákotthon

Elhelyezkedés

Helyileg a 1052 Budapest, Gerlóczy utca 11. szám alatt található, a Deák Ferenc tértől 4 perc távolságra, tehát az egyetemtől összesen körülbelül 17 percre (M3 metróval, jelenleg az M3 pótlóbusszal).

Ismertető

A görögkatolikus diákotthonnak több kollégiuma van összesen 4, van csak fiúkollégium van csak lánykollégium és olyan is ahol vannak fiúk és lányok is. A Gerlóczy utcában lévőbe fiúk jöhetnek, a 15 fős kollégiumba, ahol 3, 4 fős szobák vannak. Van internet és mosási lehetőség is, nálunk van egy nagy nappali ami félig tanulószoba félig közösségi teremként szolgál. A konyhában van sütő, melegszendvics sütő, kenyérpirító vízforraló, de tányérok és evőeszközök valamint serpenyők lábasok, azokat mindenkinek magának kell beszereznie.

Közös programok

Szoktak lenni fakultatív közös programok, hetente 1 esti ima, de teljesen fakultatív, valamit szoktak még lenni havonta kollégiumi vacsorák.

Kollégiumi díj

A kollégiumi díj szoba mérettől függően nem változó:

20.000 Ft/hó

Ezen kívül nincs kauciós díj.

Jelentkezés

A jelentkezéshez önéletrajz, motivációs levél és lelkipásztori ajánlás küldése szükséges. Már megkezdett egyetemi tanulmányok esetén kérjük csatolni az utolsó teljes félév eredményeit igazoló dokumentum másolatát is. Ezeket a szinaxis@gmail.com címre várjuk. Egyeztetett időpontban személyes elbeszélgetésre is sor kerül.

Ott lakó beszámolója

A mi kollégiunkban szörnyen jó a közösség, elhelyezkedésileg is nagyon jó, nem messze van kb 2 perc sétára a Deák Ferenc tértől és az Astoriától. Valamint szerintem a havi 20.000Ft sem egy drága kollégiumi díj.

Kapcsolattartás

Kollégium:

  • szinaxis@gmail.com

Kollégium vezető:

  • Takács Gusztáv
  • szinaxis@gmail.com

Honlap

https://szinaxis.hu/