Duna Ifjúsági Tanács pályázati felhívása

A Duna régió 14 országának 18-28 év közötti fiataljai 2022. május 9-től 2022. augusztus 15-ig jelentkezhetnek a Dunai Ifjúsági Tanács egy éves tagságára. 

Kedves Hallgatók!

A magyar EU-elnökség egyik kiemelkedő eredményeként, az állam- és kormányfők 2011 júniusában végső jóváhagyásukat adták az Európai Unió második makro-regionális fejlesztési koncepciójának elindítására. A 14 országot összefogó Duna Régió Stratégia (DRS) célja a fejlesztéspolitikák összehangolása 12 prioritási területen keresztül a régió megerősítése céljából.

A Duna régió 14 országának 18-28 év közötti fiataljai 2022. május 9-től 2022. augusztus 15-ig jelentkezhetnek a Dunai Ifjúsági Tanács egy éves tagságára. A Danube Youth Council (DYC) pilot jelleggel kerül első alkalommal meghirdetésre, amelyhez technikai és pénzügyi támogatást az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatósága (DG REGIO), illetve Bécs városa biztosít. A jelentkezés egyik előfeltétele az aktív angol nyelvtudás, amelyet bizonyítvány formájában is igazolni szükséges.

A Duna Ifjúsági Tanács pályázat magyar nyelvű összefoglalójáról és követelményeiről, valamint a Duna Régió Stratégia főbb jellemzőiről a csatolt mellékletben találtok információkat.

Az angol nyelvű tájékoztató és a jelentkezési űrlap az alábbi linken található (a jelentkezés pár percet vesz igénybe):

A kiválasztás véletlenszerű minta alapján történik a sokszínűségre való tekintettel.